Шарл Азнавур в България, Артквартал

Шарл Азнавур: Чувствам се изключително щастлив, че съм в София

Точно в 14 часа на 28 ноември кралят на френския шансон кацна на българска земя.   На ВИП терминала на летище София легендарният Шарл Азнавур беше посрещнат от екипа на Продуцентска компания АРТ БГ, които са организатори на предстоящото му грандиозно събитие в зала „Арена Армеец“. На 30 ноември  спортната цала ще бъде преобразена в автентичен френски театър, за да стане сцена на прощалния му концерт.

Шарл Азнавур в България, артквартал

Шарл Азнавур слезе от самолета в прекрасно настроение и кондиция, придружен от сина си Николас Азнавур и неговата съпруга, както и от част от екипа си.  Сред официалните лица дошли да го посрещнат беше и посланикът на Република Армения у нас – г-н Армен Саргсян.

Чувствам се изключително щастлив, че съм в София. Нямам търпение да се докосна до българските култура и гостоприемство отново. За мен този концерт е наистина много личен и съм подготвил специална програма

сподели с усмивка на уста летендарният Азнавур.

Световноизвестният френски артист с арменски корени имаше кратка аудиенция  с г-н Саргасян, след което се отправи към осигурения му ВИП хотелски апартамент, обзаведен, според вкуса му, само с естествени материали, пухени възглавници. В апартамента има специална охладителна система за селекцията бели вина, която неизменно пътува с големия артист,  както и килимче за релаксация и йога, с които Азнавур поддържа добрата си кондиция. През целия му престой в България на разположение на звездния гост ще има пресни плодове.Шарл Азнавур стъпва на българска цемя, Артквартал

През четирите дена, в които Азнавур ще остане в Българи, той ще има доста интензимна програма: ще бъде специален гост на няколко ВИП събития с участието на г-н Саргсян, който ще му поднесе цветя на сцената преди старта на концерта, както и с редица популярни личности от културния и обществен живот у нас. Ученикът на Едит Пиаф изрази също желанието си да направи кратка разходка из София и да се запознае с интересните културни и исторически забележителности, като особен интерес за него представляват археологическите паметници, съставляващи древното селище Сердика.

ВИП гости на концерта на Шарл Азнавур в София на 30 ноември ще бъдат Президентът на Република България г-н Румен Радев, който също ще му поднесе цветя, както и иконите на родната естрада Лили Иванова и Йорданка Христова.Шарл Азнавур -прощален кончерт в София, Артквартал

Концертът на Азнавур в София е част от световното турне, което ще бъде последно за кариерата на 93 годишния изпълнител – неговото голямо „Сбогом“ със сцената.След София следва Виена, а след това се – завръщане в родната му Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Финалът на прощалното турне ще е в руската столица Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.

Билетите за ексклузивния концерт на Шарл Азнавур в „Арена Армеец“ на 30 ноември, могат да се открият в мрежата на Eventim на цени 59 лв, 89 лв и ВИП места от 150 лв и 200 лв. Организаторите от АРТ БГ съветват, който не е закупил билети, да го направи, защото са останали ограничени бройки.

Вижте официалното видео-поздрав на звездата към българските му почитатели:

За повече информация:

http://www.charlesaznavour.com/

http://artbg.org/

Прочетете още: Шарл Азнавур отново в България, концертът му ще бъде грандиозен