Шарл Азнавур ще пее в Софияр снимка - FRANCE-ENTERTAINMENT-MUSIC-AZNAVOUR

Шарл Азнавур за втори път в България – концертът му през ноември ще бъде грандиозен

Той е висок едва 160 см. Зодия Близнаци, роден на 22 май преди 93г. Пее на 5 езика, обожават го на минимум 50. За голямата сцена го открива легендарната Едит Пиаф, но звездата му винаги е светела със собствена, характерна светлина. Песните му са вълнували и вълнуват поне 5 поколения. Пял е в знаменитата Карнеги Хол. Тази година стана първият френски изпълнител със собствена звезда на „Алеята на славата“ в Холивуд.  Наричан е „френският Франк Синатра“. Истинското му име е  Шанур Вахинаг Азнавурян, но всички го познават като

Шарл Азнавур

Шарл Азнавур със своя звезда на Алеята на славата в ХоливудПевецът, който на 30 ноември 2017г. ще подари на българската публика едно истинско изискано естетическо преживяване. Вторият концерт на певецът в България ще бъде в зала „Арена Армеец“, която за целта ще бъде преобразена в театрална сцена с характерния за целта декор и осветление. Отбрана публика – 5500 зрители ще стъпват по червен килим, за да се потопят в уникалния свят на френския изпълнител.

Азнавур е считан за музикален революционер на френската музика. Неговата кариера започва, когато той е двадесетгодишен, като за голямата сцена го открива Едит Пиаф.  През 1997, 73-годишният Азнавур е признат за най-добрият певец на Франция и получава наградата Victoires de la Musique, а през 2000 пише мюзикъл, посветен на живота на жудожника Анри Тулуз-Лотрек. Премиерата на мюзикъла „Lautrec“ се състои през април, същата година в Лондон с голям успех.

Много от българските естрадни изпълнители, стъпили на сцена в средата на 20 век са повлияни от неговата музика, отй е кумир и вдъхновение.  През тази, 2017г. България ще има уникалната възможност да види на сцената 93 годишния титан, енергичен и харизматичен на прага на своето житейско столетие. Билети ТУК.