Шарл Азнавур на концерта в зала "Арена Армеец", Артквартал

Шапки долу! Пее Шарл Азнавур

През последните години зала „Арена Армеец“ е била свидетел на грандиозни концерти, емоционални спектакли, върхови постижения на човека и човечеството, на триумфи, на срещи и раздели. Но със сигурност датата 30 ноември 2017г. ще бъде записана като вечерта, в която един титан на изкуството, един голям човек  създаде Вечността. Ярко и категорично. Всеки един, който присъстваше в залата, не беше просто на концерта на Шарл Азнавур,  присъстваше на феноменален момент от историята, един от онези, които няма да се повторят никога, но оставят следа завинаги.

На перфектно организираното събитие 5000 почитатели на краля на френския шансон бяха гости в неговия театър и осъзнаваха, че големият творец няма как да бъде голям, ако не е голям човек с голямо сърце и силен дух. Няколко поколения слушаха със затаен дъх изпълнителя, който сякаш е подчинил времето на себе си и преминава през него с лекота и аристократизъм, чертаейки пътя на следващите го, показвайки им начина, по който да вървят, да творят изкуство, да творят добро и да бъдат.  На 93 феноменалният Азнавур даде на всички незабравим урок по сценично присъствие, по дух и сила, по финес и аристократизъм. Сред гостите бяха Хайгашод Агасян и звездите на българската естрада Богдана Карадочева и Йорданка Христова. Азнавур неведнъж е споделял своето възхищение от нивото на българската музика.

С благодарности към организаторите на грандиозния концерт -продуцентската компания АРТ БГ за привилегията България да стане част от прощалното турне на великия изпълнител.

Шапки долу!


Прочетете още: Филантропът Азнавур