Novelist Stephen King

10 любопитни факта за Стивън Кинг, които малко хора знаят

  1. Стивън Кинг започнал романа „Кери“, след което не харесал историята и го изхвърлил  на боклука. Жена му е тази, която е спасила шедьовъра и накарала Кинг да го довърши.
  2. Всъщност Стивън Кинг не харесва „Кери“, не разбира голяма част от персонажите си, но 400 000 долара, които получава за правата на романа, го правръщат от беден писател в успял автор на бестселъри.
  3. Стивън Кинг не е харесван от своите учители.
  4. Първият му заработен долар е благодарение на 4 разказа, които написал и дал на майка си. Тя го стимулирала да продължава да пише, като му плащала по 25 цента за всеки написан разказ. Като ученик той пише разкази, които също продава на съучениците си.
  5. Първите си разкази Стивън Кинг публикува в мъжки списания.
  6. Стивън Кинг е свирил в писателската рок банда – The Rock Bottom Remainders, с която е правил световни турнета.
  7. Той и съпругата му Табита притежават радио група в Централен мейн –  Дъ Зоун Корпорейшън (The Zone Corporation) -тя се състои от три станции: спортната WZON, информационната WZON-FM и рокрадиото WKIT-FM.
  8. Стивън Кинг за пръв път участва във филмирана версия на своя творба, изпълнявайки ролята на палячо в публиката. Това е филмът на Джордж Ромеро „Рицари“.
  9.  През 1999 г. кола блъска писателя и първоначалните прогнози не са никак оптимистични. Все пак, като по чудо, той оживява.
  10. Всеки ден Стивън Кинг написва минимум по 2000 думи – това е изискване, което той сам е поставил на себе си и го изпълнява неизменно.

На 21 септември 2022 година големият Стивън Кинг става на 75!

Прочетете още: Стивън Кинг има сърце на младо момче…в буркан на бюрото си

1 Comment

Вашият коментар