#Любов от Ивелина Добрева

Разказ от предизвикателството на „Читателите препоръчват

Нина отвори очите си с болезненото усещане, че е жива. Опита да си поеме въздух, но дробовете й горяха и вместо това започна да бълва вода. Започна да се дави, цялото й същество крещеше за кислород, но трябваше първо да излезе навлязлата вода. 

Някой я надигна леко, погледът й най-сетне започна да се избистря и тя фокусира мъж надвесил се над нея. Той беше малко над средната възраст, гол до кръста и цялото му стегнато тяло беше мокро. Дали беше спасител? Или просто поредния гол летуващ на Черноморието? Той ли я беше извадил от водата? Как въобще й се беше случило да започне да се дави – та тя е прекрасна плувкиня?

Започна да си спомня – играеха на водна топка с Рая, една вълна я удари и тя изгуби равновесие, след което си удари главата на един подводен камък. Удари си главата, да. Вдигна ръката си с усилие и опипа лявото си слепоочие. Когато видя пръстите си, върху тях имаше кръв – и таз добра.

Мъжът леко я разтърси, явно й говореше нещо.

– Добре ли сте? Боли ли Ви главата? Викнаха линейка, скоро ще бъде тук.

Докато успее да отговори, Рая го избута и започна да я прегръща.

– Господи, Нина, помислих, че няма да се събудиш!

След секунди линейката пристигна и двама души я пренесоха до нея. Там Нина се окопити и отказа хоспитализация. Залепиха я на място. Главата й бумтеше и имаше чувството, че очните й ябълки ще изхвърчат, но поне вече дишаше нормално.

Хвана Рая за ръката и леко я стисна:

– Рая, кой беше този над мен? Той ли ме извади от водата?

– Каза, че се казва Йоан. Бил близо до нас и се втурна да те вади. Добре, че беше той, знаеш, че аз не мога да плувам.

Нина се замисли.

– Взе ли му телефона, за да му благодаря?

– Казах му къде сме отседнали и му предложих да дойде довечера в ресторанта на хотела. Съгласи се.

Нина кимна.

– Добре си направила.

Придърпа Рая до себе си и я целуна нежно. Съпругът й щеше да се изяде, ако знаеше, че жена му се въргаля в леглото със секретарката си – иронията я накара да се усмихне.

Когато видя Нина на плажа Йоан въобще не си представяше, че нещата ще се развият по този начин. Надяваше се, че може да я прихване, ако се хлъзне някъде и така да се запознаят. Той, разбира се, отдавна знаеше коя е тя – най- младата жена СЕО на ИТ фирма. Фирма, в която той беше прост дивелопър (за сега, надяваше се, че срещата им може да му осигури така желаното повишение). Беше чел за нея и многократно беше разглеждал профилите й в интернет. Срам го беше да си признае, но не веднъж бе имал сексуални фантазии с нея – все пак тя беше, стегната 35 годишна жена с власт и малкото момченце в него копнееше да е непослушно. Но Желязната лейди си имаше също толкова влиятелен съпруг и той нямаше как да се класира там.

Огледа се в огледалото – не изглеждаше зле за 52 годишен мъж, с два развода зад гърба си. Тренираше редовно и имаше абонамент за здравословна храна от един небезизвестен Шеф. Разкопча горните две копчета на ризата си и запретна ръкавите, все пак беше август.

Подрани с десетина минути за срещата, но двете жени вече го чакаха пред елитния ресторант. Бяха зашеметяващи и двете. Пълни противоположности – Нина висока и стройна със стегнат малък бюст и къса червена коса и Рая – типично сексапилно миньонче с поне чашка Д и развяваща се до кръста кестенява коса.

Той не забърза крачка, не искаше да изглежда неуверен, но пък пусна очарователната си усмивка в действие.

В ресторанта всичко потръгна непринудено. Поръчаха бутилка вино и от глътка на глътка двете жени ставахс все по- палави една към друга. Йоан не подозираше, че шефката му има увлечение по други жени, все пак беше омъжена. Дали съпругът й знаеше за това? Кого заблуждаваше , не го беше грижа за богатия й мъж ни най малко, но гледката го караше да фантазира, а от това панталонът му отесняваше все повече. Жените сякаш не забелязваха неудобството му.

Нина рядко си позволяваше волности на публични места, но тук тя не беше себе си, беше просто жена, която копнее за разнообразие и забавления. Може би заради виното , а може би, защото й беше спасил живота, но тя намираше Йоан за изключително секси. След като и Рая се отпусна и започна да отговаря на закачките й тя започна скрито да следи реакциите на мъжа срещу тях. Струваше й се, че поддава, от известно време насам, не можеше да си намери място на стола.

Повика за сметката и каза, всичко да се запише на стаята й.

– Ще се качиш ли за по едно питие в стаята ни? Поне това ти дължа? – каза тя закачливо и прокара нокти по врата му.

Йоан едва не простена, когато Нина прокара ноктите си по врата му. Облиза устни, струваше му се ужасно горещо. Погледна я в очите и прочете съблазън, успя само да кимне и последва двете жени, хванали се за ръка. Надяваше се на повишение, но явно щеше да получи много повече.