Ден без теб/Елена Исаева

7:15.  Нов ден. Ново начало. Всеки ден си повтарям едно и също: днес ще е различно, днес ще променя нещо. Иска ми се да вярвам, че мога, че заслужавам, че ще успея. Лежа по гръб, докато вцепеняващата болка отново нахлува в мен – още един ден без теб започва. Днес си обещах да бъда силна, вчера не успях. Прости ми. Знам, че трябва, но е толкова трудно. Ходейки по улицата се разминавам с безброй лица, с още толкова души. Чудя се, колко от тях изпитват моята болка; колко от тях са преживяли загубата на любим човек? Имах да ти казвам толкова много неща – за теб, за мен, за нас. Изгубихме много време да мълчим, да се пазим от любовта, от истината. Съжалявам за всяка пропиляна минута. Мисля, че всичко можеше да се случи много по – рано, дали нещата щяха да бъдат различни, как мислиш? Ти винаги казваше, че съдбата си знае работата, но аз не я разбирам сега, не я разбрах и тогава. Нима е честно това, което се случи с нас? Нима е справедливо? Да, знам, няма честност на този свят, но в моя все още има, или имаше до онзи фатален ден.

9:10 Стигнах в офиса. Включвам компютъра, а от монитора ме гледаш отново ти. Мина вече година, а аз все още не сменям снимката. Не искам или не мога…не знам. Страх ме е, че ако я махна ще изчезнеш… Знам, че те няма. Работя или поне се опитвам. Всичко ми се вижда толкова безмислено, сякаш живея нечий чужд живот.

12:00.  Време е за обяд. Не съм гладна, не съм гладна от една година, просто се храня, защото така трябва за да съществувам. Съществуване. Това правя – съществувам, не живея. Всички казваха, че ще става по – лесно, че времето лекува. Времето не лекува, не става по – лесно. Всеки ден се боря на ново с мисълта, че те няма. Всяка сутрин си казвам, че това е ужасен кошмар, от който всеки момент ще се събудя. Но не се будя, не е кошмар.

17:30.  Тръгвам си от офиса. Вървя бавно, за къде да бързам?! Вече не бързам за никъде и за нищо. Петък е, всеки бърза да се прибере вкъщи при някого. Аз нямам при кого да се прибера… Няколко часа обикалям града. Най – накрая съм пред входната врата на дома ни…грешка – на дома ми! Отварям бавно вратата, вътре е тъмно, няма никой. Тишината ме плаши, сама съм. Толкова ми липсваш. Все още чувам гласа ти, усещам парфюма ти…все едно си тук до мен. Но теб те няма. Отново сервирам храна и прибори за един. Поглеждам към празния стол и те виждам…или поне ми се иска да си там. Призракът ти ми се усмихва, а аз тихичко ти шепна да останеш. Знам, че е невъзможно. Боли ме, много ме боли.

22:30.  Лягам си в празното и студено легло. Прегръщам твой пуловер, който всеки ден пръскам с любимия ти парфюм. Така заспивам, сънувайки, че си до мен, че ме прегръщаш и ми шепнеш колко много ме обичаш. На сутринта, когато се събудя се усмихвам, обръщам се да те видя, но теб те няма…и агонията започва от начало. Винаги ще те обичам!