Хотел между тоя и оня свят в Театър „Българска армия“

Кой ще бъде пощаден?
Какво ще отреди съдбата?
Има ли справедливост или краят е случайна фаталност?
Кой ще получи право на живот след безкомпромисното разголване на истината?

Изправени пред асансьора, нагоре или надолу, героите в тази пиеса ще трябва да разкрият докрай своята същност.

Така с натрапващи въпроси, изискващи отговор от всеки в залата, Ерик-Еманюел Шмит поставя зрителя в ситуация на участник в интерактивна игра. Натрупва пред него „ЗА” и „ПРОТИВ” за всеки от героите, играе си с техните очаквания, като котка с мишка и не пропуска да се посмее над несъвършенствата им, както и да се възхити на бляскавите им прозрения. Брилянтният стил на автора се допълва и от необяснимата логика на живота, която не спира да поднася изненади. Не случайно „ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ” е

една от най-поставяните пиеси на Ерик-Еманюел Шмит, както по света, така и у нас

В нея освен добре познатите му похвати, сюжетът държи изострено вниманието на зрителя като в криминален филм. Провокира преследването на последователната логика, а любопитството към обратите в действието се награждава едва на финала.

Готел между тоя и оня свят

Сюжетът ни пренася в пространството и времето тук и там – в един странен хотел, където персонажите правят равносметка на изминатия път. Едни признават своите заблуди, други пропускат този шанс, но най-вълнуващ е моментът, в който за някои от тях идва просветление, осъзнаване на истински стойностното – живот без егоизъм, живот изпълнен с трептяща и чистата любов. Независимо от сериозността на темата, Шмит надарява героите си с елегантно чувство за хумор, изразено в комичните ситуации, в които ги поставя, иронията, с която ги осветява, а не рядко и в сарказма, с който ги осъжда.

Участват:

Дарин Ангелов (гост), Георги Къркеланов, Антоанета Добрева – Нети, Иван Радоев, Ели Колева, Анастасия Ингилизова, Ясен Атанасов, Владимир Матеев (гост)

Билети може да закупите от касата на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“.