своен гимлет, сборник разкази, Мариана Царкова

Двоен гимлет – рецепта за смях

Лято е, но на вас ви е тъпо. Не е лято и пак ви е тъпо. А бе изобщо нямате настроение. Явно ви е пипнала някаква тъпа болест, но докторите ви дават само някакви хапове, треви, бълвочи, от които ви става още по-тъпо.

Имаме рецепта, която цери всяко лошо настроение, тъпо изражение и въобще-универсална е:

Министерството на Доброто Настроение, ИК ,, Колибри” и авторката Мариана Царкова най-сериозно ви препоръчват много смях с новата им книга „Двоен гимлет”. В нея, освен едноименния високоалкохолен разказ, ще срещнете една шеметна медицинска сестра – Цурка, както и един адвокат, любител на класическата музика, водката и блондинките/ не непременно в този ред/, ще научите как се прави снежен човек, ако отрочето не иска да ви помага; как се буди тийнейджър и как се употребява мъж; ще разберете за някои Facebook-ски притеснения на авторката, както и за сложните й взаимоотнешения с нейната готварска печка.

Въобще очаква ви фойерверк от остроумие, интелигентен и добронамерен хумор, и съвсееем малко тъга, колкото е нужно, за да оценим, че усмивката с намигване е нещото, което ни прави повече хора. По-добри хора!:)

Спукалите се от смях разказваме

„Свеж, забавен, оригинален поглед за нещата около нас, който те кара да забравиш сивотата на всекидневието.” – Ганка Филиповска

„Разказите на Мариана са забавен начин да погледнем на света сериозно. И сериозен начин да го видим откъм забавната му страна“ – Радостина А. Ангелова

„Да пишеш хумор е трудно, да пишеш добър хумор е адски по-трудно, но Мариана го прави –по един изумителен удиалъновски начин!” – Кръстьо Раленков

„Свеж хумор, присъщ единствено на умелите писатели. Уж лековатичко, а всъщност съвсем сериозно ти поднася живота – ненапудрен, дишащ, автентичен. Накрая установяваш, че се смееш на себе си и продължаваш.“ – Artквартал

сборник разкази,двоен гимлет
Купете си книгата само с един клик и за нищо и никакви 7,50 лева

Коя е авторката, та пише така забавно

Онези, които са част от привлекателния свят на блогърството веднага ще дадат отговор на този въпрос – mia2442 ли? Супер забавна мацка, която така нарежда думите, че те кара и да се смееш, и да се замисляш.

Всъщност зад този на пръв поглед фриволен псевдоним се крие – Мариана Царкова. Завършила математическа гимназия, след това  медицина, понастоящем лекар в София, сериозен човек със сериозно отношение към всичко, с което се захване – работа и удоволствие. И нейна страст, необходимост и най-велико удоволствие са …книгите. За тях говори като за верни приятели или любовници, с които взаимно се прелъстяват.

Разкази на Мариана са печелили литературни конкурси, публикувани са в списания и сборници, а през 2011 година ИК,, Колибри” издаде дебютния й „Виртуален роман”, който си спечели много почитатели.