Уникалната Стоянка Мутафова навърши 95 – няма друга като нея в света

България притежава едно съкровище, което е по-ценно от злато и диаменти – това е непотворимата Стоянка Мутафова. Великолепната българска актриса доказа, че възрастта е просто цифра, в чиято рамка духът не се побира. Кандидат за книгата на Гинес за най-възрастната играеща актриса в света, тя не позволява нищо да сломи силата й за живот, за изкуство. В едно свое интервю преди години феноменалната Стояна казва: „Ако реша да лудувам, го правя толкова бясно, че събирам полицията. Не мога по друг начин.“  Всъщност няма решение, което някой да може да й оспори – тя е решила, че не възрастта ще подчини нея, а тя ке подчини възрастта, слагайки й нова дефиниция – вечност. Защото нейният дух, нейният хъс, нейната енергия са истинско олицетворение на Вечността. Не на думи, а на дела. На 91 посрещна рождения си ден на сцена, на 94 тя пътува и игра зад граница, радвайки публиката на САЩ, Канада, Холандия, Швейцария.

Тя винаги е казвала, че не позволява на детето у себе си да си отиде и се нарича „гамен“, гамен в онзи смисъл на думата, описващ неуморните, нестандартни натури, които не позволяват да бъдат сложени в рамка и да им бъдат налагани ограничения.

Бъди жива и здрава, Стояно, радвай ни, вдъхновявай ни, показвай ни как трябва да живеем, да се борим, да сбъдваме мечтите си!

Вашият коментар