Едно убийство с неочакван край или защо пролетта в театър 199 идва със смях

Валентин Ганев за спектакъла „Съдебна грешка“ – една комедия с британски привкус

Както е известно, Testis unus testis nullus, или един свидетел, пък бил той и централен, не е свидетел, т.е. трябва ни най-малко обичайния брой – два. За това призовавам 199 свидетели на случаен принцип (нов стил – 169)* да освидетелстват изненадания свидетел по време на зрелищен процес, Съдебна грешка, театър 199, премиеракойто ще се проведе в уютното мазе наречено театър. Желаещите могат да представят свидетелство за съдимост пред ръководството и да внесат съдебна такса на касата на ул. „Раковска“ срещу което ще получат нужната ценна книга,  осигуряваща им достъп в залата. Ако лековерните свидетели не открият това което търсят, могат да потърсят справедливост, както и възстановяване на сумата и претърпените морални щети където и от когото намерят за добре.

А сега, сериозно: толкова не съм се смял много отдавна, за което благодаря на Тео Елмазов, че откри чудесната пиеса на Джон Мортимър, на Пламен Пеев, че я прочете и на двамата заедно, че ми я повериха с надеждата да не сгреша много в поставянето. Тео и Пламен са най-дълговечният артистичен тандем в българския театър, който аз знам – запазена марка за интелигентна сатира. Една театрална грешка е по-безобидна от една съдебна и всяка грешка води след себе си безброй други, но който е безгрешен, нека хвърли камък по нас и да се пази камъкът да не се превърне в бумеранг.

Премиера на комедията в театър 199 „Валентин Стойчев“  –  25 февруари 2017г. от 19:30 ч. Следващите представления: март – 9 и 25, април – 4 и 23.

Не отказвайте изтънчена британска порция арт смях – комедия, която действа възраждащо, като пролетта!

Съдебна грешса-театър 199
Единственото нещо, което ще направим преди да хукнем за билети, е да ви попитаме – съмнявате ли се, че от театър 199 са ни приготвили поредното брилянтно представление? Риторичен въпрос, нали.

Съдебна грешка, снимка - Павел Червенков

Съдебна грешка, снимка - Павел Червенков
снимки: Павел Червенков

Вашият коментар