Проект Идиот, Студио 4 уши

18 идиоти с идеи по-големи от ежедневието

Галерия „Червената точка представя: Проект Идиот: Завършен

Една изложба на: Студио 4 уши

Изложба "Идиот: Завършен" в галерия "Червената точка"В 18-те главни роли :

1. Ваня Димитрова
2. Светослав Хаджигаев
3. Сирма Маркова
4. Николай Мартинов
5. Владимир Мичев
6. Цветан Николов
7. Иван Ушев
8. Валентин Митев
9. Илия Новачев
10. Милена Дечева
11. Кристина Вътова
12. Венцислав Шишков
13. Михаела Каменова
14. Николета Иванова
15. Даниел Мирчев
16. Димитър Митев
17. Никола Борисов
18. Ирина Василева

Теодора Константинова и Радослав Механджийски, изкуствоведи и създатели на платформата Art and Culture Today / Съвременно Изкуство и Култура за изложбата, творбите и творците:

Студио „4 Уши” са художествена общност от млади автори, работещи в различни медии, която е все по-добре позната в художествения живот на страната. Съвременната вибрация в творбите им не е продиктувана от натрапчивия стремеж към задоволяване на определени естетически и философски трендове в съвременното изкуство – тя е отпечатъкът на ангажирано светоусещане и психологическа свобода да твориш независимо. Именно затова работите им звучат убедително. В някои от тях ще доловим аурата на локалната академична школовка – използвана като набор от умения за достигане до своя специфична орбита в изкуството. И това е чудесно! Така, съвсем органично, се формира характерна стилистика, с дъха на местната среда, която не е претопена в копнежи по „онова другото” и все пак звучи смислено и актуално спрямо очакванията на „глобалната съвременност”.

Всъщност Студио „4 уши“ не е за първи път в „Червената точка“

Повтаря, но този път със съмишленици, приятели, „идиоти“ от същата непобираща се в рамки порода. 18 творци, които излизат извън очертанията на конвенционалното и ежедневното с 18 творби, които провокират „идиота“ у нас. Ако нямате нищо смислено за правене, ако имате сто смислени неща за правене…не пропускайте изложбата „Идиот: Завършен“. Тя е в „Червената точка“ до 28 април и идиотското време по никакъв начин не може да я развали.

На 23-ти април (неделя) от 16:00 ч. в галерията ще имате възможността да се срещнете и с някои от авторите на произведенията в изложбата, да поговорите с тях и да разберете повече за мотивацията и вдъхновението зад творбите им.

снимки: фейсбук страницата на Студио „4 уши“

Вашият коментар