Хосе Карерас - концерт 2019

Хосе Карерас ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“

Един от най-легендарните оперни певци на нашето време, Хосе Карерас, прие поканата на родната Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ да бъде удостоен със званието „Доктор Хонорис Кауза“ – най-високото отличие на престижната образователна  институция.

Специалната церемония в Академията ще се състои при пристигането на Хосе Карерас  за концерта му в София на 11 май (събота) в Арена Армеец. Лично ректорът на НМА Проф. Д-р Димитър Цанев ще връчи отличието на Маестро Карерас.

концертът за СБОГОМ

ще бъде грандиозно събитие, в което ще вземат участие повече от  120 души сценичен, технически и музикален екип. Ключова ще бъде ролята на младия български тенор Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова, които ще застанат на сцената редом с Маестро Карерас и ще изпълнят заедно с него най-популярните арии, с които Карерас си е спечелил вечно място в класическата плеяда на оперната музика.

Симфоничната част пък ще бъде изпълнявана от Оркестъра на Софийска опера  балет, избран лично от Карерас между няколко оркестри в България заради богатия си опит в изпълнение на оперна музика у нас и зад граница.

Хосе Карерас - посетр

Билети за последния концерт на Хосе Карерас на 11 май в Арена Армеец за България, Македония и Румъния могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от 50 лв до 110 лв и ВИП места 180 лв.