Семеен съвет, театър 199

Рецепта за палачинки „СЕМЕЙНА ХАРМОНИЯ“. Палачинките се сервират в театър 199

За да си приготвите семейна хармония, се нуждаете от:

1 дом (по възможност с достатъчно стаи)

3-6 души, в зависимост от това, колко порции предвиждате

1-2 чаени лъжици средства, достатъчни за порциите

2-3 стръка смях

1 бутилка червено раздразнение

2 чаши търпение

1 глава доверие

и накрая… обич, на око

Начин на приготвяне

Първо изберете къщата и се уверете, че тя е подходяща за вашето семейство. Смесете желаното количество хора внимателно, за да не ги повредите. Поръсете с необходимата материална сигурност. В отделна купа разбъркайте любовта и смеха заедно и ги добавете. Внимателно отворете бутилката раздразнение и го оставете да подиша, за да е в подходящо състояние когато дойде време за сервиране. Накрая разпределете равномерно търпението и резените доверие, като се уверите, че покриват цялата повърхност, инак може напълно да се провали рецептата!

…Всъщност, има много начини да се оплеска една рецепта…

Но не и театрална такава, като постановката „Семеен съвет“. Съставките на Кристина Клементе са спазени безупречно от Нева Мичева, разбъркани са вещо от Атанас Атанасов, оформени изящно от Невена Белева и Кирил Наумов и композирани със замах от Никола Стоянов. А зрителят ще бъде обслужен с огромно старание от героите на тази политико-романтично-зловеща комедия: леко несръчния Рамон (Георги Спасов), малко обърканата Мариона (Анастасия Ингилизова), обсебения от китарата си Рок (Никола Стоянов), буреносната чаровница Айна (Христина Джурова) и пристъпващия като Казанова Марк (Васил Дуев).

Ако все още не сте разбрали – става въпрос за новата комедийна премиера в театър 199 „Валентин Стойчев“. „Семеен съвет“ ще се играе премиерно на 18 юни, а следващите представления на спектакъла са: 28 юни, 14 и 24 юли. Началото е в 20:00 часа.

За авторката Кристина Клементе

Кристина Клементе е родена на 30 март 1977 г. в Барселона. Обучава се в Театралната академия на Барселона и в Института „Сала Бекет“. Като драматург тя става известна с пиесите си „Оркестър Рай“ (2007, Театър „Версус“) и „Марк и Паула“ (2008, „Сала Бекет“). А сред другите нейни заглавия за сцена са: „Ние идваме в Тибидабо“ (2008, Театър „Версус“, получила Награда на критиката) и „Великата нощ на Лурдес Г.“, написана през същата година в съавторство с Хосеп Мария Миро (Театър „Версус“, за която, през 2009 г. са удостоени с театралните награди „Луис Сола“ и „Грек“), следва „Нашите шампиони“ (2012, Театър „Гауди“). През 2013 г. „Семеен съвет“ се превръща в сензация, още с появата си в „Сала Бекет“ и е наградена от Форума на писателите в Тарагона. Като режисьор Кристина Клементе поставя „Извън играта“ от Серхи Белбел (2010, Театрална лаборатория „Бамбалина“). Заедно с него е съсценарист на игралния филм „Ева“ (2011). Тя е автор на популярните телевизионни поредици „В сърцето на града“ и „Като че ли беше вчера“.

Кристина Клементе преподава драматургия в Института „Сала Бекет“, където наскоро реализира една от своите ранни пиеси – „Цепелин“ (2008).

Насладете се на това необикновено театрално преживяване! Изключително смешно, но и с премерена, изящна нотка горчивина.