Не те обичам, извинявай

– Обичам те, но имам нужда от малко почивка.
– Ти заслужаваш нещо повече…прекалено добър/добра си за мен.
– Искам да съм с теб, но нека си остане между нас.
– Аз съм свободолюбива личност, разбери ме.
– Ти си много специален човек, просто аз не те заслужавам.
– Толкова много те обичам, че не искам да ти причинявам себе си
– Имам нужда от време да помисля.

Може би сте чували част от тези реплики, а може би сте ги изричали? Тогава знаете, че те са просто маскировка, манкиране на „не искам да бъда с теб“. Не и като партньор, не и като половинка. Защото…Причините могат да бъдат различни, може и да липсват, защото често любовта е нелогична и неаргументирана. Нелюбовта – също.  Заедността е най-простото и най-сложното нещо на света. Някои твърдят, че изисква кански усилия, други – че изисква волско търпение, трети залагат на железните нерви. А аз си мисля, че е просто усещане за пълнота, което ти позволява да проявиш волско търпение с железни нерви, докато  най-канските усилия ти се струват на-нормална крачка към човека до теб. Желанието да бъдеш с някого е чувство, което мобилизира съществото ти в тази посока. Не анализираш защо и как, знаеш само, че трябва и че ще направиш всичко възможно и повече от невъзможното да си точно с този човек. Независимо от времето, пространството, свободата и особеностите на характера. Независимо от съвършенствата и несъвършенствата, а поради тях. Всичко друго е макиаж. Неумел. Замацваш нещо с някакви думи, с привидно съществуващи чувства, поднесени като доброжелателни извинения.

„Не те обичам, извинявай“ е почти толкова сгромолясващо, колкото „Обичам те…Благодаря!“

Добре де, може да искаш от някого само секс. Ок. Може пък и той да иска само това. Кажи му го. След като го мислиш, какво ти пречи да го кажеш? Защо е необходимо да губиш време в търсене на основателни причини, като можеш да спестиш сума ти време с основателно откровение.

Ако си с някой, бъди  с него. Ако това ти тежи, просто си тръгни, достойно и честно. Защото няма по-страшно усещане от това да си сам в заедността.