площад Испания

Не можете да ядете сладолед на Испанските стълби, да джапате в ди Треви и да свирукате тук и там – Рим стяга туристите си

Това лято ще е свръх горещо за туристите на Вечния град, ако не се информират за новите забрани, които въвежда управата му.

Никакво лочене от историческите чешми

Не че ще бъдете обречени на жажда, но пиенето трябва да е културно – от шепи. И забележете – правилото важи и за малки, и за големи. Да няма после „Ама то е дете…“.

Никакво джапане по фонтани

Ако искате да си направите снимка, нагазили до глезен във Фонтана ди Треви това ще ви струва повече, отколкото фотоапарата. Същото важи за всички фонтани, фонтанчета и водни местенца в историческия град.

не може да се джапа във фонтана ди Треви

Никакво ядене на сладолед на площад „Испания“

Ами да, нечестно е, направо жестоко. Несравнимо удоволствие да хапнеш италиански сладолед, поседнал на испанските стълби насред Рим, докато слънцето прижуля безпощадно. Това удоволствие вече се санкционира със солена глоба и забрана историческата забележителност да бъде посетена отново.

Никакво ядене на пица

и други неща, които се хапват в близост до исторически забележителности. Т.е., за да сме ясни – няма как да пригладнеете в Римски форум и да си извадите бисквитките или сандвича от чантата, за да поуталожите гнева на глада. Следва глоба.

Никакво ходене гол до кръста

Тук вероятно жените си отдъхват, че тази забрана не ги касае. Би следвало и мъжете с бирени достойнства да почувстват облекчение, защото така половинките им няма да се заглеждат по разсъплечение мускулести мъжаги, които демонстрират анаболи и безкрайни часове във фитнеса.

Никакво свирукане и пеене

в обществения транспорт. И не, не става въпрос само за фалшивите музикални интерпретации. Забраната засяга всякакво спонтанно и нарочно музициране. Пак да повторим – глобите са драстични.