В свят на празни приказки Иво Сиромахов пълни книга с вълшебства

Колкото повече порастваме, толкова по-силно осъзнаваме, че детето у нас има нужда да се съхрани. Да запази онзи откъслек свят, в който има феи, принцеси, митични герои, вълшебства, говорещи животни. Свят, в който доброто и злото, досущ като в истинския, са в непрекъснат конфликт, но Доброто побеждава, винаги и непременно. В който принцът среща обикновената девойка и я обиква до края на дните си, а селяните ядат, пият и се веселят…за здравето на принца. В който царят е гол и се намира кой да му го каже. Свят, в който всички обичат приказки, защото…кой не обича малки приказни истории?

Иво Сиромахов, да онзи същият – леко (леко?) циничният, силно сатиричният и здраво стъпил на земята, отвръзва детето у себе си, развихря фантазията си и създава точно такъв свят – населен от рицари, русалки, приятелите им делфини, часовници, които връщат времето назад…

Малки истории - Иво СиромаховВ „Малки приказки“(както самият Сиромахов разказва) срещаме Цар Облак, мечето Рони, киселия таралеж, малкия пират Тони, мишока Светослав и неговата любима – мишката Геновева, както и много други приказни герои. Техните истории се ширят от морските дълбини през гори и градчета, та чак до… сватбения букет на Кейт Мидълтън! Героите  оживяват в прекрасните илюстрации на Милослава Найденова.

Приказките са 21 и макар някои разбиращи да са лепнали етикет на книгата детска, ние смятаме, че за приказните истории няма възрастова рамка, те са извън рамката и разчупват рамката, защото едно истинско дете си остава такова завинаги.

Така че подарете на детето у себе си, на детето до себе си или на някое непознато дете малко вълшебство. Подарете го и на някой ужасно пораснал – той със сигурност се нуждае от сериозна доза приказност.

Представянето на „Малки приказки“е на 3 декември (събота) от 12:00 часа в книжарница „Сиела” в Paradise Center (бул. „Черни връх” 100).

И както си е редно за представяне на приказна книга – приготвена е приказна изненада за най-малките: децата в книжарницата ще могат да се включат в конкурс за най-красива илюстрация от популярна приказка. Победителят ще получи книгата „Малки приказки”, подписана лично от автора Сиромахов и художничката на илюстрациите Милослава Найденова.
Както казва авторът, онзи същият – Иво Сиромахов: Заповядайте! Доволни ще останете!

Ние ще сме там, елате и вие!

Вашият коментар