Кино в парка – 5 вечери, пет филма

Краят на лятото е съвсем близо, но синоптиците твърдят, че до края на лятото има още много време. „Кино в парка” е начин не само да избягаме от рутината, но и да си подарим доза хладина, съчетана с доза изкуство.

От 4 до 8 септември всяка вечер прожекции на открито  в Парк „Военна Академия“ в столицата. Начален час 20:30 часа.

ПРОГРАМА на Кино в парка:

4 септември, 20:30 – „ЛУДЕТИНИ“
Едновременно трогателен и забавен, новият филм на Паоло Вирдзи разказва историята на две приятелки и пътуването им отвъд ограниченията, които обществото ни налага. Беатриче и Донатела влизат в челен сблъсък с реалността, която се опитва да ги окове в скучната рутина на престорено благоприличие и социално правилно поведение.

5 септември, 20:30 – „СЛАДКИ СЪНИЩА“
Травмите от детството на журналиста Масимо Грамелини се разкриват в проникновена психологическа драма под режисурата на Марко Белокио, с участието на страхотната актриса Беренис Бежо.

6 септември, 20:30 – „РАЙ“
Какъв е прочита на руския режисьор Андрей Кончаловски по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото…

7 септември, 20:30 – „БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ“
Белгийският крал / King of the Belgians ни води към приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на Краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства…

8 СЕПТЕМВРИ, 20:30 – „ПЕЛЕ: РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ЛЕГЕНДА“ (премиера)
С биографичния филм Пеле: Раждането на една легенда / Pelé: Birth of a Legend ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.

Билети: 10 лева + специални изненади
Пакет „Четирима на кино“ с билети по 8 лева

Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите

Вашият коментар