Картините на големия Иван Андонов в галерия „Арте“

„Живописец, със свое неспокойно творческо поведение, изискан като пластически език, поетичен и чувствителен като душевност и не на последно място – професионално отговорен към произведенията си.

Живописта на Иван Андонов не е интелектуално хоби за духовно извисен артист, а дълбока вътрешна необходимост за творец, обсебен от мистерията на цвета, от структурата на живописната материя, от пластическия ритъм и емоционалния живот на картината – художник със свой стил и своя следа в противоречивия свят на пластическото познание. Един истински творец, който трудно се вписва в агресивната съвременна арт безпардонност, дистанциран от амбициозната посредственост, се завръща с чистотата на едно извисено духовно поведение.” казва Светлин Русев за твореца Иван Андонов.

Големият киноактьор и режисьор ни напусна в края на 2011 г. Той е автор на класическите български ленти като „Самодивско хоро“, „Покрив“, „Дами канят“, „Бяла магия“, „Опасен чар“, „Мечтатели“ и „Вчера“ . Освен това Иван Андонов е и талантлин живописец, оставил ни впечатляващи творби.

Столичната галерия „Арте“ излага негови платна и всички ценители на добрата живопис ще могат да ги видят до 19 май 2017г.

 

Вашият коментар