събития в Европа през август

Интересни събития в Европа през август

Flow Festival, 10-12 август, Хелзинки, Финландия

Всъщност това са три събития в едно – музикален, гастрономичен и фестивал на изкуствата. Изпълнителите са от рок и хип-хоп до авангарден джаз и ъндърграунд техно. През тази година ще има и арт програма, която ще преобрази до неузнаваемост неработеща топлоелектростанция. За храненето отговарят 40 ресторанта и кафенета в столицата на Финландия.

Фестивал на сайдера, 10-19 август, Франкфурт, ГерманияВсъщност това са три събития в едно – музикален, гастрономичен и фестивал на изкуствата. Изпълнителите са от рок и хип-хоп до авангарден джаз и ъндърграунд техно. През тази година ще има и арт програма, която ще преобрази до неузнаваемост неработеща топлоелектростанция. За храненето отговарят 40 ресторанта и кафенета в столицата на Финландия.

Празникът на ябълковото вино се провежда всяка година на главната градска улица. От двете ѝ страни се разполагат павилиони, в които се предлага апфелвайн от най-различни сортове ябълки. Тук можете да опитате и традиционните местни блюда – свински крачета, наденички, картофки и т.н.

„Нощ в Потсдамския дворец“, 17-18 август, Потсдам, Германия

Посещението на фестивала, който се провежда в най-известния дворец на Фридрих Велики, построен през XVIII век по негов проект, би трябвало да е задължителна част от европейския маршрут на туристите. Костюмирани персонажи от времето на Просвещението съпровождат гостите из парка, където е обичал да се разхожда владетелят.

Шампионат по въздушна китара, 23-24 август, Оулу, Финландия

Въздушната или виртуална китара е един от най-сложните инструменти, твърдят участниците в шампионата. Според тях, за да се справих, освен музикална дарба, трябва да притежаваш и артистични заложби, които ще ти позволят да постигнеш максимална правдоподобност. Както обикновено, фестивалът ще се състои в два кръга – изпълнения по подготвена предварително композиция и импровизации.

Uitmarkt, 24-26 август, Амстердам, Холандия

Фестивалът на изкуствата, чието наименование се превежда като „Открит пазар“, обединява съвременна и класическа музика, танци и театър. Посетителите ги очакват невероятни изпълнения, повечето от които безплатни.

Rock en Seine, 24-26 август, Париж, Франция

Фестивалът Rock en Seine („Рок на Сена“) всяка година събира над сто хиляди меломани. На пет основни сцени в парк „Сент Клод“, намиращ се в западната част на Париж, ще се изявяват знаменитости от световен мащаб, изгряващи рок изпълнители и любители на електронната музика.

Фестивал на кулинарията и храните, 24 август – 2 септември, Копенхаген, Дания

Едно от главните гастрономични събития м Северна Европа е отличен повод да се запознаете с датската кухня и да обмените рецепти за рибни блюда и морски дарове, както и да пробвате уникалните местни сандвичи, които са над 200 вида.

La Tomatina“ („Томатина“), 29 август, Буньол, Испания

Фестивалът, който се провежда от средата на миналия век, е своеобразен празник, в чийто център е боят с домати, като стотици тонове заливат улиците, а и участниците в сраженията. Фестивалът включва музика, паради, танци и фойерверки.

източник