Изящества от стъкло представя Веселина Маринова

Стъкло, превърнато в изкуство и изкуство, превърнато в украса. Това е изложбата „Зима“ на Веселина МАаринова, изложена в галерия „Евдокия арт“. 

Изложба на Веселина МариноваХудожничката представя изящни стъклени пластики, които впечатляват с оригиналност и смели решения. Мистичният блясък, с който се характеризират произведенията й, привличат вниманието както на обикновения ценител на изкуството, така и на познавачите. Критиците определят пластиките като нов етап  в материалното осъществяване на абстрактните ѝ композиции и цветно въображение.

Веселина Маринова е родена във Варна, но живее и работи в София. Изучавала е и специализирала дизайн на стъклото при Данаил Николов. През 2015 година участва в изложбата „Нежно стъкло“ в софийската галерия „Артамонцев“ и в Панаира на занаятите във Варна. Нейни работи са приети за участие в Международния фестивал на стъклото 2017 в София.
Изложбата ѝ в галерия „Евдокия арт глас“, която се намира на  ул. „Г. С. Раковски“ 120, може да бъде разгледана до 10 декември. Стъклената „Зима“ ви очаква!

 

Вашият коментар