Изкуството да използваш морската вода

Нямате настроение? Топнете се в морето

Много хора казват, че морето ги зарежда дава им настроение, енергия. И това не е плод на въображението, а си има съвсем научно обяснение. Морската вода е богато наситена на  съединенията на йода и брома, които помагат за противодействие на стреса и повишаване на настроението. Магнезият, така необходим за доброто състояние на нервната система, също изобилства в морето. Слънчевите лъчи доставят на организма така необходимия витамин Д.

 Витамин Д стероиден хормон, влияещ на близо 2000 гена в човешкия организъм.Например витамин D регулира  способността на организма да се бори с инфекции и хронично възпаление. Произвежда над 200 антимикробни пептида, най-важният от които е кателицидин. Важен е в превенцията на диабет, рак, множествена склероза.

Съчетанието на слънчеви бани и морска вода  усилват антистресовото действие.

ползите от морето

Имате излишни килца?Топнете се в морето

Обикновено преди да отидат на море, хората се сещат, че през хладните месеци са трупнали доста излишни килограми. И се започват зверските диети. Всъщност няма нищо страшно да съчетаете море с диета, напротив – препоръчително е и много ефикасно. Морската вода активизира обменните процеси, стимулира кравообращението и извежда излишните течности от организма. Най-ефективна е битката с наднорменото тегло, когато морската вода е хладна.