безплатно кино, деменция

Глава пълна с мед – последната безплатна прожекция от „Да живеем заедно“

Вечерта на 20 септември ще е последната среща с екипа на проф. Лъчезар Трайков с филмова прожекция – част от кампанията „Да живеем заедно” в подкрепа на хората с болест на Алцхаймер и други деменции. Мястото е Домът на киното в София, входът е свободен и отворен за граждани. Организатори са Българското дружество по деменции, Медицинският университет-София, Българската академия на науките, УМБАЛ „Александровска“, Българската организация „Живот с деменция” и Дом на киното.

Мястото е Домът на киното в София, входът е свободен и отворен за граждани. Организатори са Българското дружество по деменции, Медицинският университет-София, Българската академия на науките, УМБАЛ „Александровска“, Българската организация „Живот с деменция” и Дом на киното.

18.30 ч. – Среща с екипа-дементолози, УМБАЛ „Александровска”, ръководител чл.-кор. проф. Л. Трайков, дмн

19.00 ч.– “Honig im kopf” – „Глава пълна с мед” – игрален филм, 2014 г., Германия


Семейна драматична и същевременно комедийна история, специален разказ за любовта между Тилда и нейния дядо Амандус, който преди да заболее от болестта на Алцхаймер е бил много обичан бонвиван и глава на семейството. Десетгодишното момиче намира много емоционален, чувствителен и хумористичен път към Амандус, който често е изгубен в своя свят.