В театър 199 „Светулки“ политат над Земята и въображението ни оживява

Помните ли как като бяхме деца щом се мръкнехме се взирахме в черния мрак в търсене на онази блядкава точица, която носи в себе си магически послания. Толкова малка, а толкова светла. Като мечта, като надежда. Искахме да я уловим, защото вярвахме, че ако успеем да го направим, магическата й светлина ще озари и нас и ще ни се случат прекрасни, вълнуващи неща. Нали знаете как е с децата – те не слагат въображението си в рамка, оставят го да пътешества, да лети, да свети, като светулка. И това е прекрасното на детството – тогава се учим как да улавяме фантазията, да задържаме мечтите си, за да могат да светят тогава, когато ни е най-мрачно и да ни показват пътя.

Театър 199 започна новата година, припомняйки ни как се „ловят светулки“ . Още с премиерата си на 8 януари „Светулки“ напълни салона с малки и големи мечтатели и превърна желанието на създателите в реалност.

В пиесата, ще видите, има полет над Земята. Но също онзи полет – на сърцето и душата. Там, където всеки може да е дълбоко щастлив, в световете на фантазията и на истинската близост.  Докато заблещукаха „Светулки“-те ние, целият състав на тази постановка, до насита се отдадохме на нашето въображение и така се заобичахме! И силно се надявам, драги зрителю, по-малък, пък и по-голям, че гледайки спектакъла ти също ще станеш наш приятел.“ казва авторът на пиесата Андрей Филипов.

Постановката е на Катя Петрова, сценография – Петя Караджова,  музика – Христо Йоцов,

 Участват: Анна Гостанян, Велислава Маринкова, Ангел Калев, Любомир Желев

Следващи представленияя: 28 януари и 26 февруари. Началото е от 11:30 часа.

 автор на снимките:Гергана Дамянова

 

 

 

 

Вашият коментар