Ален Делон

Брожения срещу Ален Делон заради „отвратителните“ ценности, които изповядва

Почетна „Златна палма“ ще присъди филмовият фестивал в Кан на френската звезда Ален Делон. Решението ядоса американската организация „Жените и Холивуд“ , която призова наградата да не бъде връчвана. Причините за критиката е в изказванията на Делон, както и на симпатиите, които той демонстрира към френските десни. Мелиса Силвърстайн обяви, че е неприемливо да бъде наградена личност, изповядваща такива „отвратителни ценности“.

В интервю миналата година, запитан дали някога се е държал лошо с жени, Делон призна, че е бил ударил няколко в живота си. По-рано през 2015 каза:

„Аз не съм против гей браковете,  но  съм против осиновяването на деца от еднополови родители. Това е срещу природата. „

На почетната церемония 83-годишният Делон избра да представи „Mr. Klein, “филм на Джозеф Лоузи от 1976 г., който разглежда дискриминацията срещу евреите и депортирането им от Франция под управлението на Виши по време на Втората световна война. Ален Делон съфинансира и участва във филма, който разказва историята на търговец на произведения на изкуството, за който погрешно се смята, че е евреин.