Автентични лекарски истории, нови лекарски разкази, Златимир Коларов

Автентични лекарски истории разказват кое поддържа жив Човека у човека

След три книги, посветени на нелекото битие на лекаря и ежедневието му, което ог среща с безброй съдби и човешки истории, проф. Златимир Коларов ни поднася и четвърта – трийсет и три лекарски истории за най-съкровените неща от живота и човешкото. Новият му сборник разкази „Истински лекарски разкази“ съдържа истински, неподправен живот. Не е случайно и второто му заглавие “ Автентични лекарски истории“, защото това са истории, които са дълбоко преживяни и от автора, и от героите му и разказват за най-възвисеното и кристално чисто кътче в душата, което подържа Човека жив в човека.

Златимир Коларов за книгата:

„Своеобразно продължение на предишни три книги с обща тема и подзаглавие „Автентични лекарски разкази“, почерпани от дългогодишната лекарска практика на автора, в случая – автентични случки след издаване на третата книга от трилогията, случки с интересна интригата, екзотична обстановка, най-вече интересни заради Човека – главен герой във всеки разказ с неговите вълнения, чувства, надежда и мечти. Всеки от разказите може да се впише в една от трите книги от поредицата, подбрани по различен принцип, съответно в „От куфара със сувенири“ – случки от България, „По света и у нас“ – случки от света и „Във вихъра на въртележката“ – срещи с престъпници и криминално проявени, както и в двата сборника с къси и много къси разкази „Приказните острови“ и „Сините канарчета“. Надявам се това тематично разнообразие да е чарът и уникалността на тази книга“


Проф. Златимир Коларов е сред най-изтъкнатите български ревматолози, автор е на над 500 научни статии и съобщения, отпечатани в български и чужди списания и представени на научни форуми в страната и чужбина, на три самостоятелни научни монографии и на други три в съавторство. Автор е на поредица от книги в помощ на пациентите с ревматоидни заболявания. Председател е на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартрозa. Художествена литературата литература е неговата голяма страст и изпод майсторското му перо са излезли  сборници с разкази, романи. Автор е и на киносценарии.